Magnus Utvik - författare hem Magnus Utvik - Recensent i svt (Gomorron Sverige och Studio 24) hem Kontakta Magnus Utvik
HEM - OM MIG - MINA BÖCKER - LÄNKAR

Magnus Utvik, författare, aktuell med romanen Anna, min älskade

Anna, min älskade - roman av Magnus Utvik

 

“Det är sommar och solen steker över Stockholm. I Midsommarkransen sitter Marcus och Anna i sin lägenhet med persiennerna neddragna. De har just fått veta att Anna har cancer. Livmoderhalscancer. En cancerform där dödligheten är en på tre. Kommer Anna att dö, tjugonio år gammal?

Livet fördunklas av dödsångest och cancerbehandlingar och när det står klart att Anna aldrig kommer att kunna bli gravid slås de sista resterna av deras gamla liv sönder.

Tillsammans försöker de hitta en väg framåt, en väg ut ur mörkret. Men frågan är om det finns en kärlek som är så stark att den kan övervinna både cancer och sorgen över att inte kunna bli föräldrar.

Anna, min älskade är en drabbande och sorglig berättesle - byggd på egna erfarenheter - om ett ungt pars kamp mot cancer och barnlöshet. Men mest av allt är det en bok som skänker både hopp och tröst och som aldrig tillåter oss att tvivla på kärleken. ”

Beställ boken via:

Adlibris>>
>>

Anna, min älskade

Nu även som
pocket:

 

ljudbok:
Uppläsare - Magnus Utvik

tillbaks fler böcker upp

Pressröster om
Anna, min älskade:

“Ty angelägen och läsvärd är den - inte endast för de många läsare som kan känna igen sig i själva sjukdomsförloppet - utan även för alla som vill tro på kärleken som en helande kraft.”

Johan Lundberg, SVD

“ Utan några större konstnärliga åthävor, rakt och utlämnande, skildrar Utvik kampen mot cancern som också blir en kamp för att hålla ihop förhållandet. Hur mycket tål en relation? Hur mycket kan kärleken släta över och läka när tröttheten, sorgen och paniken alstrar bitterhet och elakhet, när andras lycka frammanar äckelkänslor och åsynen av barn blir en pina? // Det är ett osminkat och insiktsfullt porträtt av förtvivlan Utvik ger i sin både smärtsamma och trösterika berättelse om livets bräcklighet. ”

Tove Nordqvist, Gefle Dagblad

“ Trots att temat är cancer och dess effekter på kroppar och relationer så är det den i bakgrunden starka kärleken som står i cntrum för mitt läsande. Bakomm tragedin ser jag den fantastiska kärleken och det starka band som håller Marcus och Anna samman...// Jag känner mig banal som skriver det jag nu skall skriva, men den här boken om cancer ger mig hopp om kärlek och ett vackert liv... // Det låter som om det är de mest sagolika jag har läst. Och nej, det är det väl kanske inte, men attans så bra han är på att skriva, Magnus Utvik.... // Och kanske är det hans starkaste sida: att med hjälp av orden verkligen skapa känslor i det inre av läsaren. Att nå ut på det sättet är få förunnat, men han är en av dem.”

Ann Lingebrandt, Kristanstadsbladet

Magnus Utvik om
Anna, min älskade:

“Man läser för att förstå att man inte är ensam". Så sa någon i en film. 
När jag var i min uppväxtstad Värnamo i november 2005 och signerade böcker, mötte jag en kvinna som hade cancer och bara hade något år kvar att leva. Hon hade läst min bok och sa att hon kände igen sig. Att varje dag känna  dödsångest och hela tiden kämpa för att hitta mening i tillvaron.

Senare pratade jag med en gammal arbetskamrat vars dotter var dödssjuk i bröstcancer. Mamman berättade om sin sjuka dotter och att hon förstod Marcus ilska och frustration. Att stå vid sidan av och vara totalt maktlös.

Jag ville skriva boken för alla som är drabbade. Men också för alla anhöriga. Men mest av allt behövde jag skriva boken för mig själv, för att nu när jag och min fru kommit ut på andra sidan, kunna lägga sjukdomstiden bakom mig. Få ett avslut, som det heter.

Efter många uppläsningar och möten med människor, förstår jag att jag inte är ensam. Många har varit i samma situation som mig och drabbats av cancer precis som min fru. Tack ni som har delat med er av era liv. Jag tänker ofta på era skakande upplevelser och stärks av att veta att vi vågar tala om döden och kämpa för livet. Varje sekund av det. Det är modigt.

Till sist vill jag bara säga att jag aldrig hade orkat skriva boken om jag inte hela tiden haft stöd av min fru, Hanna.  Hon stöttade mig när jag inte orkade eller ville gå vidare, hjälpte mig med faktaunderlag och var min hemmaredaktör som läste och kom med inspirerande råd och synpunkter.

Fler böcker av Magnus Utvik